Hiisi-Jukola synnytti

ensin Hiisirastin,

ja nyt Hiisirastit

Kivilouhoksen kuumassa hornankattilassa Satakunnassa kisailtu Hiisi-Jukola vauhditti jo valmisteluvaiheessaan maakunnan suunnistuksen lippulaivaksi tähtäävän seurayhtymän, Hiisirastin, syntymistä. Ja miltei tasan vuosi Hiisi-Jukolan jälkeen, 10.-11. kesäkuuta, kilpaillaan ensimmäiset kansalliset Hiisirastit, joten Hiisi-nimi ei todellakaan ole jäämässä vain Jukolan historiaan.

Kaksipäiväisen kilpailun johtaja Kauko Hakala kertoo, että kolmen järjestävän seuran (Eurajoen Veikot, Kiukaisten Urheilijat ja Köyliön Lallit) tavoitteena on ollut alusta pitäen tarjota suunnistajille jotakin uutta, jotta Hiisirasteista tulisi kiinnostava, vuosittain toistuva tapahtuma. Jatkossa järjestävät seurat vaihtelevat, sillä Hiisirastiin kuuluvat em. kolmen seuran lisäksi Eura-Kauttuan Urheilijat, Säkylän Varuskunnan Urheilijat ja Vallan Suunta.

- Nyt ensimmäisellä kerralla päädyimme 2-päiväiseen kilpailuun, jossa lauantaina on kaikissa sarjoissa (ei RR ja TR) yhteislähtö hajontalenkein. Sunnuntaina pääsarjoissa on lauantain tulosten mukainen takaa-ajo, muissa sarjoissa väliaikalähtö.

- Naisten ja miesten pääsarjojen kolme parasta palkitaan valmennusstipendein, joiden suuruus on 2 000, 1 000 ja 500 markkaa. Palkintopöytä katetaan muutenkin laadukkaaksi, lupaa Kauko Hakala.

Hiisirastit suunnistetaan osittain aivan uudessa maastossa, mutta pääosin Hiisi-Jukolan kartan siinä osassa, jossa kävivät vain Jukolan pisimpien ratojen juoksijat. Myös kartan (nyt 1:10 000) uusi osa on Martti Kempin käsialaa. Ratamestariryhmän työtä ohjaa Jukolan radoista paljon kiitosta saanut Mika Ruuhiala, ja valvojana on Hiisi-Jukolassakin radat valvonut Seppo Kuusisto.

Vaikka hyväkulkuinen ja vauhdikas maasto etenkin kilpailukeskuksen läheisyydessä on varsin rikkonainen, radat kulkevat suunnistuksellisesti vaativissa, paikoin hyvinkin pienipiirteisissä maastokohdissa. Korkeuseroja on jopa enemmän kuin Jukolassa. Ratapituudet ovat lauantaina hieman normaalia lyhyemmät ja sunnuntaina normaalit, miesten pääsarjassa esimerkiksi noin 9 ja 12 kilometriä. Sarjoja on yhteensä 44, myös H80 sekä H35-55-sarjojen lyhyet radat.

Kilpailukeskus sijaitsee aivan Lapin Kirkonkylän tuntumassa maasto-olosuhteissa. Etäisyydet majoitukseen varatulta koululta ja pysäköintialueilta ovat kuitenkin varsin kohtuulliset. Yhteislähtö (kaksi lähtöpaikkaa) on lauantaina kello 14. Sunnuntaina kilpailu alkaa kello 10.

Järjestävät seurat toivottavat suunnistusväen tervetulleeksi Hiisi-Jukolan maisemiin.

 

Tulokset (la)

Tulokset (su)

Yhteistulokset

Kisapalaute

Juttu kisoista